Környezetvédelmi vezérelvek

Nem csupán a hulladékok ártalmatlanítására kell összpontosítanunk, hanem környezetünk védelmének hosszú távú szükségességét is figyelembe kell vennünk.

Az Éltex megalakulása óta fontos szerepet tölt be a magyar hulladékiparban, és számos európai országra terjesztette ki működését. Fő tevékenységeink közé tartozik a veszélyes és nem-veszélyes hulladékok kezelése, szállítása, válogatása, és az újrahasznosított anyagok piacainak felkutatása.

Mind a hivatalos szervek, mind a partnereink részéről érkező ellenőrzéseknek örömmel állunk elébe, hiszen munkánk során nem csupán az a célunk, hogy a hulladékgazdálkodásra vonatkozó alapvető törvényi előírásoknak megfeleljünk, hanem az is, hogy bemutassuk partnereinknek, hogyan valósítjuk meg a gyakorlatban legfőbb környezetvédelmi vezérelveinket. Továbbá proaktív és folyamatos fejlesztéseink által arra igyekszünk bátorítani másokat is, hogy ne csupán a minimálisan elvárt törvényes előírásoknak való megfelelés legyen a céljuk.

 Célunk, hogy a gyártás során keletkezett hulladékokat olyan módon hasznosítsuk, hogy az a lehető legkisebb mértékben hasson ki környezetünkre. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a hulladéklerakókba történő elhelyezést igyekszünk teljes mértékben kiiktatni. Amennyiben sikerül piacot találnunk az újrahasznosított anyagra, akkor alternatív energiaforrásként fogjuk használni ahelyett, hogy egy lerakóban helyeznénk el.

Azon dolgozunk,hogy

  • az elérhető legjobb és leggazdaságosabb technológiákat felhasználva találjuk meg az adott munkához legideálisabb eszközöket és forrásokat
  • a nem újrahasznosítható anyagok esetében sem a hulladéklerakóban történő elhelyezés legyen a megoldás
  • a fölösleges anyagok újrahasznosítására jövedelmező és innovatív megoldásokat találjunk
  • Alkalmazottaink és partnereink alkalmazottai körében is terjesszük a környezettudatosság fontosságát, nemcsak példamutatás, hanem oktatási és kommunikációs programjaink által. 
  • csökkentsük a keletkezett hulladék mennyiségét