Cementgyár- Vác

Cementgyár- Vác

Az Éltex nemrégiben fektetett be jelentős összeget egy nagy váci cementgyárba Magyarországon, így biztosítva újabb lehetőséget az olyan hulladékok újrahasznosítására, amelyek egyébként hulladéklerakóba kerültek volna.

A Váci Cementgyár a Heidelberger Csoport egyik legnagyobb gyára. Befektetésünk által hosszú távú szerződés aláírására került sor, így biztosítva stabil együttműködést az Éltex és a cementgyár között, ami a mi partnereinknek is előnyére fog válni.

Az Éltex egy olyan alternatív üzemanyag gyártási rendszerbe fektetett be a cementgyáron belül, ami képes évi 30.000 tonna kezelésére, ezáltal ez a gyár Közép-Európa egyik legnagyobb alternatív üzemanyag termelő egysége.

Befektetésünk következményeképp korlátlan mennyiségben van lehetőségünk az anyagok termikus hasznosítására. Az Éltex minél több anyag esetében törekszik az alternatív felhasználásra újrahasznosítás és alternatív újrafelhasználás által. A hulladék termikus úton történő átalakítása egyrészt a termelés során keletkezett anyag energetikai értékeinek kinyerésére szolgál, másrészt a folyamat során olyan anyag termelődik, ami magához a cement előállításához is felhasználható, így biztosítva a hulladéklerakó teljes kiiktatását.