Harmadik alkalommal nyert globális díjat a magyar hulladékkezelő

Harmadik alkalommal nyert globális díjat a magyar hulladékkezelő

2013. november 1. – Éltex Kft., a széleskörű szakértelemmel rendelkező magyar hulladékkezelő vállalat sorozatban harmadik alkalommal nyert nemzetközi elismerést a környezetvédelemben nyújtott munkájáért, maga mögé utasítva a Procter & Gamble (P&G) 82 000 nemzetközi partnerét. A díjátadó ceremóniára a hagyományokhoz híven az Ohio állambeli Cincinnatiben került sor az elmúlt héten. A magyar hulladékkezelő segítségével a Procter & Gamble olyan eredményekkel büszkélkedhet, mint a nulla lerakással működő termelés, és a hulladékok 100%-os hasznosítása.

A Procter & Gamble ezelőtt 6 évvel alapította az Év Üzleti Partnere díjat abból a célból, hogy bemutassa és megünnepelje azon partnerekkel történő együttműködését, akiket az éves beszállítói értékelésben nemzetközi szinten a legjobbnak értékel. Az Éltex számos P&G termelőüzemet kiszolgál hulladékkezelő tevékenységével. Cél minden esetben a negatív környezeti hatás minimalizálása – úgy, hogy a keletkezett hulladékok feldolgozást követően értékesítésre kerülnek – ezáltal a termelőre háruló költségek is visszaszorulnak. Fantasztikus, hogy ilyen nagyvállalat, mint a P&G elhivatott a környezetvédelem iránt, és aktívan bátorítja partnereit, hogy ők is tegyék ugyanezt.

A díjat az Éltex Kft. képviseletében Vass Zoltán igazgató vette átt Cincinnatiban.„A Procter&Gamble a világ egyik legnagyobb vállalata, így rendkívül nagy büszkeséggel tölt el, hogy cégem munkája már sorozatban harmadik alkalommal került elismerésre” – nyilatkozta Vass Zoltán. „A fenntarthatóság tevékenységünk egyik legfontosabb mérőszáma. Célunk, hogy a termelőüzemekkel megértessük, hogy minden hulladék értékkel rendelkezik, így a lerakás a lehető legrosszabb megoldás a feleslegesnek ítélt anyagok kezelésére.„ Szeretném ezúton is kiemelni a kollégáim komoly erőfeszítéseit, amelyek jelentős mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy sikeresek lehessünk egy ilyen hatalmas igényeket támasztó multinacionális partnerrel való együttműködésben.”