Környezetvédelmi nap az Abonyi Általános Iskolában az Eltex támogatásával

Környezetvédelmi nap az Abonyi Általános Iskolában az Eltex támogatásával

Szeptember 29-én került ismét megrendezésre meg az Abonyi Általános Iskolában az ÖKO-JAM környezetvédelmi projekt nap. A rendezvényt az Eltex Kft. már hagyományok szerint támogatta. Adományunkból az iskola 180 tanulót ajándékozott meg, és egységessé tudta tenni a tanárok megjelenését.

A nap – csakúgy, mint a tavalyi évben – kerékpáros felvonulással kezdődött. Az igazgatónő megnyitója után a csapatok környezetvédelmi totót töltöttek ki, majd útnak indultak a különböző állomások felé. Az állomásokon természetvédelmi, közlekedésbiztonsági, valamint élménypedagógiai feladatokkal találkoztak a csapatok. A nap remek hangulatban telt, mire a gyerekek kiértek a helyszínre, az idő is kellemessé vált. A csapattagok lelkesen keresgélték a helyszíneket az erdőben, végig ügyelve az erdő tisztaságára.

Nemcsak a gyerekek érezték felejthetetlennek a napot, hanem azok a szülők is, akik együtt főztek és beszélgettek a helyszínen. Az eredményhirdetés és a díjak kiosztása után az igazgatónő megkérdezte a gyerekeket, hogy legyen-e jövőre is ÖKO-JAM. Erre óriási tapsvihar volt a válasz.

Nagy örömünkre szolgál, hogy támogatásunkkal gyerekek és szülők egyaránt szórakoztató és szemléletformáló rendezvényen vehettek részt. Szeretnénk a továbbiakban is fenntartani jó kapcsolatunkat az iskolával, és maradandó élményeken keresztül segítséget nyújtani a gyerekek környezetvédelmi tudatosságának alakításához.