Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az Éltex Kft. még nem folytat hulladék kezelési tevékenységet a Salgótarjáni telephelyén, mivel beruházásokat kell még befejeznünk a hatósági engedély megszerzéséhez.

Az elmúlt időszakban a hatóságok által jóváhagyott, az elmúlt több 100 év során felgyűlt szennyezés kármentési tevékenységét végeztük, monitoring kutakat fúrattunk és életveszélyesnek minősített épületeket bontottunk le. A telepen csak a 24 órás biztonsági őrzés céljából tartózkodik 4 fő.
Március 18 – án a Katasztrófavédelmi hatóság mintavételi laborja is járt a helyszínen.
A szennyezés befolyási pontja lokalizálható, a szomszéd telephelyről a volt Salak gyűjtő, osztályozó területről a csapadékvízzel mosódik a vastartalmú vegyület a Salgó – patakba.
A Salgó- patak pedig végig folyik a salgótarjáni telepünkön .
Cégünk nem bont, nem dolgoz fel akkumulátort, vagy akkumulátor hulladékot Salgótarjánban.
A szennyezés határozottan nem az Éltex Kft. tevékenységének a következménye, így azokkal a médiafelületekkel szemben, ahol megjelent a cikk és továbbra is valótlanságot állítanak az Éltex vállalattal kapcsolatban sajtó helyreigazítási pert kezdeményezünk azonnal!

A cikk valótlanságot állít, mert:

  • a szennyezés nem az Éltex Kft. tevékenységéhez köthető,
  • maga a mintavétel, amire a cikk hivatkozik nem akkreditált,
  • a cikket megkérdezésünk előtt adták közre, a szakmai véleményünk vagy hiteles hatósági mérések nélkül egy nem akkreditált mintavételi központ által.
  • a szennyezés helye pontosan beazonosítható,

A fentiektől függetlenül állunk bármilyen hatósági vizsgálat elé, mivel hatalmas tévedéseket, valamint hangulatkeltésre okot adó hazugságokat tartalmaz a cikk.
Kezdeményeztük a katasztrófavédelmi hivatalnál az eset mielőbbi tisztázását.
Cáfolunk minden olyan állítást, amit a Greenpeace jelentetett meg velünk kapcsolatban a cikkükben és jogi úton megtesszük a szükséges lépéseket!