Együtt a környezetért

Együtt a környezetért

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. az Éltex Kft.-vel együttműködésben 2016. március 21-én önkéntes szemétszedési akciót szervezett Tatabányán, az ipari park területén, és ezen kezdeményezésével csatlakozott a nemzetközi Adásnaphoz is, amely a munkahelyi önkéntesség napja.

A Becom melletti földúton reggel 9-től délután 13 óráig megállás nélkül folyt a munka, és a 37 lelkes résztvevő délutánra összesen 4220 kg szemetet gyűjtött össze. A területen hatalmas kupacban állt a szemét: elsősorban építési törmeléktől és kommunális hulladéktól kellett megtisztítani a környéket.

Az Éltex Kft. 3 konténert, valamint azok hulladéklerakóhoz való elszállítását biztosította, a Grundfosos szervezők pedig a szemétszedéshez szükséges eszközöket (szemeteszsák, kesztyűk) bocsátották a résztvevők rendelkezésére.

A programba nem csak a két cég saját dolgozói, hanem azok barátai és családtagjai is bekapcsolódtak, akik az esemény végén egy-egy emléklappal és apró ajándékkal térhettek haza, ezen kívül továbbá az akció szervezői egy táblagépet is kisorsoltak a megjelentek között.

A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. és az Éltex Kft. miként most is, a jövőben is szeretne színes programokat szervezni a fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás jegyében. Hiszi, hogy egy város akkor válik élhetőbbé, ha a benne élők jól érzik magukat, és ehhez jelentős mértékben hozzájárul, ha életminőségük javulása mellett ökológiai lábnyomuk is csökken, bővül a zöldterületek kiterjedtsége és a megvalósított programokon keresztül kedvező irányba változik az emberek környezetvédelemmel kapcsolatos szemlélete.